Kikkererwten aardappelkoekjes | Plantbased Tuesday
Deze kikkererwten aardappelkoekjes zijn heerlijk en erg makkelijk om te maken! Heb je toevallig wat gekookte aardappelen van de vorige dag over? Stamp ze dan samen fijn met wat groente en kikkererwten en bak ze goudbruin: je hebt meteen een ander delicious plantaardig gerecht!
Aardappelen
Dit is echt het seizoen van de aardappel. Ik vind aardappelen heerlijk! Of ze nu gekookt, gebakken, gepureerd, geroosterd of gefrituurd worden: I love it! Neem bijvoorbeeld deze Rucola aardappelpuree met balsamico champignons. Eenvoudig maar zooo yummy! Binnenkort ga ik een stamppot met een Surinaamse twist maken. Ik kan niet wachten het met je te delen!
De kikkererwten aardappelkoekjes kan je met verschillende groente te maken. Het hangt vanaf wat je toevallig in huis hebt. Ik heb voor deze aardappelkoekjes prei, wortel, rode ui en krulpeterselie gebruikt maar je kan het natuurlijk ook met andere groente combineren zoals courgette en paprika.
Kikkererwten
Kikkererwten is een veelgebruikt ingrediënt in de plantaardige keuken. Het is ideaal als vleesvervanger omdat het zo voedzaam is. Ze bevatten namelijk veel (complexe) koolhydraten, vezels en eiwitten. Bovendien zit er ijzer, zink, fosfor en B-vitamines in. De kikkererwten is een favoriet over heel de wereld en wordt in zoveel diverse gerechten gebruikt. Eén van de beroemdste gerecht is wel de hummus!
Ingrediënten Kikkererwten aardappelkoekjes:
- 3 middelgrote aardappelen (in stukjes gesneden, gekookt en afgekoeld). Of een restje van gekookte aardappelen van de dag ervoor.
- 1 blik kikkererwten (gewassen en gezeefd)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 prei (stengel van 15 cm en fijn gesneden)
- 2 wortels (geraspt of in de hakmolen fijn gesneden)
- 3 takken krulpeterselie of 5 takken platte peterselie
- ½ tl gemalen komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- sriracha saus (paar druppels of hoe pittig je het wilt hebben)
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en stamp alles fijn samen. Doe in de koelkast als het nog zachtjes aanvoelt.
- Maak ronde vormen van. (Ik heb zelf een hamburger vorm gebruikt.)
- Verwarm olijfolie of (plantaardige) boter in een pan.
- Bak de aardappelkoeken totdat de onderkant goudbruin en knapperig is.
- Draai ze voorzichtig om of gebruik een bord om de andere kant te bakken. Leg dan een groot bord op de pan en draait de pan om. Laat het ongebakken deel in de pan glijden en bak die dan knapperig bruin.
Enjoy!
Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.
Heb je deze yummie Kikkererwten aardappelkoekjes gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze zoete aardappel frietjes
Liefs,
Ik ben normaal niet zo van de peulvruchten en kikkererwten maar deze koekjes zien er zo lekker uit dat ik ze warempel wel wil proberen.
Dit lijkt me echt een heerlijk recept! Ik ben dol op kikkererwten maar kom meestal niet verder dan ze gewoon te bakken in de oven als snack. Dit ga ik zeker eens uitproberen!
Dit lijkt me zo lekker, ik heb het recept meteen opgeslagen. Ken je Socca? Het is een soort van pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel, dat vooral in Nice in Zuid-Frankrijk gegeten wordt. Heeft hier weinig mee te maken maar moest er wel meteen aan denken haha
Wat een goeie tip! Ik heb altijd veel te veel aardappelen over. Die kan ik dus goed een keer voor dit recept gebruiken!
Ik heb nog nooit kikker erwten gehad eigenlijk maar dit ziet er wel heerlijk uit!
Ziet er echt superlekker uit! We hebben hier een keer falafel op en dat was ook heerlijk. Beter dan hummus, want ondanks dat iedereen daar dol op is, vind ik het echt niet lekker. Ga dit recept meteen even opslaan.
Ik heb het nog nooit geproefd buiten in hummus en daar was ik niet gek van, maar die ziet er echt wel lekker uit 🙂