Scrambled tofu | Plantbased Tuesday
Met tahoe of tofu kan je alle kanten op. Hoe noem jij het eigenlijk? Tahoe of tofu? Vanuit huis heb ik geleerd om tahoe te zeggen en pas sinds het enkele jaren geleden populair is geworden gebruik ik af en toe het woord tofu. Anyway, het maakt niet zoveel uit haha. Ik ga vandaag in ieder geval scrambled tofu maken!
Scrambled tofu heeft een beetje dezelfde structuur als scrambled egg. Ik moet wel waarschuwen dat het niet als ei smaakt maar het blijft nog steeds lekker!
En het is heel makkelijk om te maken. Ook belangrijk!
Ik had toevallig wat restant spinazie over en heb het in dit recept gebruikt maar je kan deze scrambled tofu natuurlijk ook combineren met andere verse producten zoals champignons, wortels en paprika. Omdat ik gek op pittig ben heb ik een verse chili er door heen gegooid. Maar dat is natuurlijk optioneel!
GRATIS e-book 18 Plantaardige Recepten voor Beginners
Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!
Wat kan je verwachten in het e-book?
- 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
- Ontbijt
- Lunch
- Hoofdgerecht
- Snack
- Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
- Kort en bondige uitleg van de recepten.
Nationale Week Zonder Vlees
Volgende week begint de Nationale Week Zonder Vlees en deze scrambled tofu past perfect in deze week. Wat een super initiatief is dat toch! Ik had er twee jaar geleden een blog over geschreven en toen was ik er al enthousiasme over maar sindsdien is het bewustzijn over het eten van vlees alleen maar gegroeid. Dat is zo mooi om te zien!
Ik zie nu zelfs jonge mannen stoppen met het eten van vlees na het zien van The Game Changers en ik hoor steeds mensen die zeggen dat ze nu niet meer dagelijks vlees eten.
Ik had zelf niet zo’n week nodig om te stoppen met het eten van vlees, maar het is wel een fantastische manier om andere mensen te helpen om bewuster te worden over het eten van vlees.
Als je wilt kan je nu alvast een begin maken met mijn GRATIS e-book Plantaardige recepten voor Beginners. Hierin deel ik achttien makkelijk te maken recepten die iedere beginnende plantaardige eter kan maken.
Benodigdheden Scrambled tofu:
- ½ tofu blok (verkruimeld)
- 2 el olijfolie
- 1 knoflook (geperst)
- handjevol verse spinazie
- ½ tomaat (in stukjes gesneden) of een paar cherry tomaten (door helft gesneden)
- ½ tl kurkuma
- ½ tl oregano
- zout en peper nar smaak
- 1 el verse peterselie (fijn gesneden)
- verse chilipeper (tussen 1-3 dunne schijfjes of hoe pittig je het wilt hebben)
- (spelt) broodje of boterhammen naar keuze
Bereiding:
- Warm de olie in een pan op en fruit de uit en knoflook tot lichtbruin.
- Voeg de tomaten en chili peper toe en roer samen voor 2 min.
- Doe de verse spinazie erbij en kook samen totdat de spinazie is geslonken.
- Voeg dan de kurkuma, oregano, zout en peper toe en roer samen voor 2 min.
- Doe de verkruimelde tofu in de pan en meng samen voor 2-3 min.
- Maak af met verse peterselie en roer dat samen.
- Serveer op een geroosterd broodje of bolletje.
Enjoy!
Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram
Heb je Scrambled tofu gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Vegan Omelet.
Liefs,
Het ziet er prima uit, ik heb nog maar weinig tofu gegeten, maar vind het een prima vlees vervanging. We eten al minder vlees dan vroeger en een week als dit is goed om dit te beseffen.
Oké, dit ziet er goed uit! Ik heb wel eens tofu op en vond het echt niet lekker. Inmiddels zal het wel verbeterd zijn qua receptuur, dus misschien maar weer eens een gokje wagen
Ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt!
Het ziet er aanrekkelijke uit, alleen vind ik de lijst met ingrediënten best wel lang. Dat schrikt mij dan weer een beetje af.
het ziet er goed uit maar ik mag geen tofu en eerlijk gezegd vind ik het ook niet lekker. heb het wel eens geprobeerd maar nee het is niet mijn ding helaas
Het ziet er goed uit, maar ik houd er niet zo van :-). Maar kan mij voorstellen dat anderen het wel lekker vinden.